Maailman parhaat uppopallon pelaajat

Uppopallossa on monia kansainvälisesti menestyneitä pelaajia, joiden uraa kannattaa seurata. Menestyksekkäimmät pelaajat tulevat Ruotsista, Tanskasta, Norjasta ja Saksasta, mutta lajia pelataan aktiivisesti myös Tsekissä, Venäjällä ja Italiassa. Tässä esittelemme kiinnostavimmat tämänhetkiset pelaajat lajin saralla.

demis2-270x250Dennis Pahl on saksalainen maalitykki. Hän teki Kolumbian MM-kilpailuissa jopa 11 maalia, syrjäyttäen Norjan Marius Skåren, joka teki 10 maalia. Tanskan Andreas Wielandt ja Norjan Bård-Inge Pettersen tekivät 9 maalia kumpikin. Pahl on pelannut uppopalloa 70-luvulta lähtien, ja sitä ennen harrasti rugbyä. Hän aloitti uppopallon isänsä innoittamana. Saksan maajoukkueessa Pahl on pelannut jo jonkin aikaa, ja hänen valmentajansa ovat ylpeitä hänen kyvyistään. Pahl on eliittipelaaja, joka hallitsee koria ja pelejä luovuttamatta.

Naisista kovin maalitykki oli Mation Schlue Saksasta. Hän teki yhteensä 13 maalia voittaen Norjan Indina Smithin, joka sai kokoon 11 maalia. Schluella on tapana odottaa lähellä maalia ja heikkona hetkenä hyökätä maalivahdin kimppuun. Hän ei luovuta ennen kuin pallo on korissa. Hän on pelannut useissa kansainvälisissä turnauksissa ja saavuttanut maineen kylmäpäisyytensä ja peräänantamattomuutensa ansiosta.

MM-kilpailuissa palkittiin myös parhaana maalivahtina Carolina Osorio Arias, Kolumbian maajoukkueen jäsen. Hän on historian ensimmäinen naismaalivahti, joka palkittiin kategoriassa. Arias on maalivahdin kykyjen lisäksi lyömätön johtaja. Hänellä on kova mentaliteetti, joka näyttää mallia muille joukkueen pelaajille. Kolumbian naisten maajoukkue päästi sisään vain yhden maalin koko turnauksen aikana, mikä kertoo jotain Ariaksen kyvyistä pelaajana. 32-vuotias Arias on harrastanut lajia 20 vuoden ajan, ja on lähes aina pelannut maalivahdin paikkaa.

Euroopan liigan kärjessä on myös useita mielenkiintoisia pelaajia. Maalitaulukon johdossa ovat Bettan Yury Boyko 10:llä pisteellä, Bettan Jim Holmback 8:lla pisteellä ja Norjan Molden Jorgen Ulvestad 6:lla pisteellä. Maalisyöttöjen kärjessä on Bettan Tomi Suomalainen 8:lla pisteellä ja jaetulla kaksoissijalla Molden Iver Bjornerem ja Mattis Wahlby 4:llä pisteellään. Liigaa johtavat Molde, Betta sekä Tampere.

Pelaajien seuraaminen on mielenkiintoista ja tarjoaa myös tilaisuuden oppia ja motivoitua. Jos lajia harrastaa, pelaajia seuratessa voi oppia, kuka saattaa olla vastassa tulevissa matseissa, ja ketä kannattaa varoa.