Miten pääsee uppopallon pelaajaksi

tumblr_ngfim2ZYnT1u3xblpo1_1280Uppopallo on vauhdikas ja intensiivinen laji, joka voi todella temmata mukaansa. Joukkueessa pelaaminen ja yhdessä treenaaminen ovat hauskaa ajanvietettä ja kohentavat kuntoa huomattavasti. Joukkueeseen pääseminen on hieno tavoite, johon pääsee vain treenaamalla ahkerasti ja tekemällä töitä. Laji on rankka, joten huipulle pääseminen ei tapahdu hetkessä.

Ensiksi kannattaa liittyä seuraan. Uppopalloseuroja on eri puolilla Suomea, ja ne tarjoavat aktiviteettejä kaikille junioreista senioreihin. Seurassa pääsee pelaamaan ja oppii lajin säännöt, perusteet ja kohentaa kuntoa. Valmentaminen auttaa luomaan treenille päämääriä. Hyvässä seurassa on hyvä henki, ja joukkuekavereiden kanssa tulee toimeen. Motivaatio pysyy hyvänä, kun viihtyy seurassaan.

Harjoitteluun kannattaa varata runsaasti aikaa. Treenaaminen useita kertoja viikossa kohentaa kuntoa ja parantaa tekniikkaa. Kannattaa tietenkin treenata seurassa ammattilaisen johdolla, jotta suorittaa treenit mahdollisimman tehokkaasti ja pääsee tavoitteisiinsa. Treenipäiväkirjan pitäminen auttaa seuraamaan kehitystä, mikäli kaipaa motivaatiota.

Hyvä fyysinen kunto on ehdoton uppopallon pelaajille. Laji vaatii pelaajiltaan paljon, ja pelaajan on kyettävä liikkumaan nopeasti, tarkasti ja tehokkaasti. Nopea palautuminen on tärkeää. Tätä varten on treenattava säännöllisesti ja ohjatusti. Ennen treeniä pitää muistaa lämmitellä, sillä vaikka loukkaantumisriski on pieni, voi esimerkiksi revähdyksiä sattua. Kehonhuolto auttaa myös kehittämään kuntoa ja kestävyyttä.

Sekä yksilöllinen harjoittelu että ryhmässä harjoittelu auttaa kehittymään. Omassa treenissä kannattaa keskittyä omaan suorituskykyyn ja sen kehittämiseen. Ryhmässä kannattaa keskittyä yhteenpeliin ja yhteistyöhön. Se on loppujen lopuksi yksi tärkeimpiä osia pelistä. Kilpailuhenkisyys on ehdotonta lajissa. Se auttaa motivoitumaan, kehittymään ja menestymään. Laji perustuu kilpailuun, joten on tärkeää tykätä kilpailemisesta.

Kun on seura, kunto kohdallaan ja menestystä kertynyt oman seuraan piirissä, voi jo kutsua itseään uppopallon pelaajaksi. Kotimaan kilpailut auttavat kerryttämään kilpailukokemusta ja taitoja. Kansallisella tasolla järjestetään SM-kilpailujen lisäksi erilaisia cup-turnauksia, joihin voi osallistua ympäri vuotta. Ulkomaan turnaukset ovat myös mielenkiintoinen elämys.Valmentajalta voi tiedustella, joko olisi mahdollisuuksia päästä maajoukkuetason kilpailuihin. Maajoukkueisiin otetaan osallistujia joka puolelta Suomea, taidot, yhteistyökyky ja motivaatio ovat tärkeimpiä kriteerejä. Maajoukkueen kanssa voi lähteä kilpailemaan isoihin kilpailuihin ulkomaille.