Tietoa meistä

Näiltä sivuilta löytyy runsaasti tietoa uppopallosta ja sen harrastamisesta. Tämä intensiivinen ja nopeatempoinen laji on imaissut meidät mukaansa. Siksi tänne on koottu kaikenlaista olennaista ja lajiin liittyvää tietoa varusteista, tapahtumista, pelaajista ja käytännön asioista kuten seuran perustamisesta ja lajia varten treenaamisesta.

Tarjoamme tietoa siitä, miten uppopallon voi aloittaa. Kerromme varusteista, seuran löytämisestä, treenaamisesta ja säännöistä. Uppopalloon ei loppujen lopuksi tarvita paljon varusteita, ja seuroja on joka puolella Suomea. Seuran löytäminen on iso askel lajista kiinnostuneelle. Ohjattu treeni auttaa kehittymään ja oppimaan lajista. Itsekseen treenaaminen ei joukkuelajissa tuo välttämättä haluttuja tuloksia, ja ilman ammattilaisen ohjausta saattaa treenata väärin tai tehottomasti.

Täältä löytyy myös tietoa varusteista, joita peliä varten tarvitaan. Loppujen lopuksi uppopallo ei vaadi suurta määrää kalliita varusteita, muutamalla tärkeällä varusteella tulee toimeen. Tärkeintä on niiden istuvuus ja toimivuus. Seuralta voi myös saada vinkkejä, mistä löytyvät parhaat varusteet paikallisella tasolla. Täällä voit myös lukea, miksi uppopallossa käytettävä pallo on erikoinen, ja mistä sellaisen saa.

Olemme myös listanneet tärkeimmät kilpailut kotimaassa sekä ulkomailla. Uppopallossa on useita turnauksia kansallisella ja kansainvälisellä tasolla, sillä laji on loppujen lopuksi kilpailuun perustuva. Aktiivinen harrastajakunta tarjoaa erinomaiset puitteet kilpailuun. Lajista innostuneet voivat kilpailla useissa eri cup-kilpailuissa kotimaassa ympäri maata. Uppopalloliitto päivittää jatkuvasti listaa tulevista tapahtumista lajin saralla.

Kerromme myös kiinnostavista ilmiöistä lajin saralla. Esimerkiksi Yhdistynyt Kuningaskunta sai viimein tiimin kokoon kansainvälisiä kilpailuja varten, vaikka maassa lajilla on hyvin vähän harrastajapohjaa. Esittelemme sivustolla, ketä kannattaa seurata uppopallossa, eli kovimmat lajin pelaajat sekä kerromme heidän ominaisuuksistaan.

Esittelemme myös Suomen uppopallomaajoukkueet. Suomen joukkueet ovat saavuttaneet menestystä lajissa monilla eri tasoilla. Vaikka laji on pieni ja amatöörimäinen, on taso etenkin Pohjoismaissa ja Saksassa kova. Suomen kovimmat kilpailijat ovatkin Ruotsi, Norja, Tanska ja Saksa. Kerromme joukkueen menestyksestä ja saavutuksista, sekä miten maajoukkueeseen pääsee.

Ota siis hetki aikaa ja tutustu uppopallon maailmaan. Laji on ainutlaatuinen ja varmasti yksi vaativimmista urheilulajeista, mitä löytyy. Se vaatii kovaa fyysistä kuntoa, keskittymistä ja kilpailuhalua.